Ποιοι Είμαστε - noisis&logos

OUR AIM IS TO HELP EVERYONE

Βιογραφικό Σημείωμα.

Η κ. Δράκου Νεκταρία σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία.. Μετεκπαιδεύτηκε στο Εργαστήρι Πειραματικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην αξιολόγηση ειδικών σχολικών προβλημάτων και δυσκολιών παιδιών και εφήβων καθώς και στην επανένταξή τους στο χώρο της εκπαίδευσης. Η κ. Δράκου κατέχει επίσης Μεταπτυχικό Τίτλο Σπουδών στην Ειδική Αγωγή, Graduate Diploma Degree in Special Education, Brandon University-Canada. Επίσης κατέχει Master Degree in Ed. Psychology, major Special Education, Educational and Psychology Dept. Brandon University, Canada. Η  ίδια έχει επίσης εκπαιδευτεί στην Μουσικοκινητική – Ψυχοκινητική Αγωγή από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κ. Δράκου είναι μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Παιδιών με Ιδιαιτερότητες(Council Of Exceptional Children), μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δυσλεξίας (The International Dyslexia Association) και μέλος του Πανελληνίου Επιστημονικού  Συλλόγου Ειδικής Αγωγής. Έχει διατελέσει μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου. Από το 2001 παρέχει τις υπηρεσίες της στον χώρο της ειδικής αγωγής στην Κόρινθο.

Ποιοι είμαστε;

Το Κέντρο Νόησις & Λόγος είναι ένα σύγχρονο κέντρο Ειδικών Θεραπειών αποτελούμενο από μία άρτια εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα, αποφοίτων ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων με πολυετή εμπειρία στον επαγγελματικό τους χώρο. Εγγυάται την έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι.
Διαταραχές όπως:
–  Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.
–  Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής / Υπερκινητικότητα.
–  Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες-Δυσλεξία.
–  Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας.
–  Βαρηκοϊα – Κώφωση.
–  Νοητική Υστέρηση
Η αξιολόγηση των διαταραχών γίνεται με σταθμισμένα tests και οι θεραπευτικοί στόχοι σχεδιάζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού. Οι ειδικοί του κέντρου επικοινωνούν και συνεργάζονται με όλα τα σχολικά πλαίσια, με στόχο την ενημέρωση και τον συντονισμό του θεραπευτικού προγράμματος.
Στο Κέντρο λειτουργούν τμήματα Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ειδικό Παιδαγωγικό, Ειδικό Μαθησιακό, Ψυχολογικής Υποστήριξης Παιδιών-Εφήβων και Ενηλίκων, Συμβουλευτικής Γονέων,. Επίσης παρέχονται Ομαδικά Προγράμματα(ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων), παρέμβαση στο σπίτι και στο σχολείο, και ομαδικά Προγράμματα Θεραπευτικής Γυμναστικής και ψυχοκινητικής. Τέλος από το 20015 παρέχονται και ολιγομελή τμήματα εκμάθησης της Αγγλικής για παιδιά που αντιμετωπίζουν Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία καθώς και Καθημερινό Πρόγραμμα Μελέτης για παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες-Δυσλεξία.

Ειδικές Παροχές

Κατάλληλο Λογισμικό ανά διαταραχή
Ψυχοκινητική Μουσικοκινητική Αγωγή

Στόχος της Ψυχοκινητικής Αγωγής είναι μέσω κινητικών ερεθισμάτων να συμβάλει: 1ον . στην αρμονική εξέλιξη της προσωπικότητας των παιδιών και 2ον . στην ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων τους.

Κατάλληλο Εποπτικό Παιδαγωγικό Υλικό

Διαθέτουμε κατάλληλο και εξειδικευμένο εποπτικό παιδαγωγικό υλικό για κάθε διαταραχή.

Καθημερινό Πρόγραμμα Σχολικής Μελέτης

Παρέχουμε τη δυνατότητα να γίνετε καθημερινή σχολική μελέτη σε παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες.

Αγγλικά για παιδιά με Μαθ. Δυσκολίες

Τα παιδιά με δυσλεξία μπορούν να πετύχουν στην εκμάθηση της αγγλικής ως ξένη γλώσσας εάν ο εκπαιδευτικός είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος ώστε η διδασκαλία του να 'αγγίζει' αποτελεσματικά παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

How we work

Smiley face Οι ειδικοί του κέντρου επικοινωνούν και συνεργάζονται με όλα τα σχολικά πλαίσια, με στόχο την ενημέρωση και τον συντονισμό του θεραπευτικού προγράμματος.
Smiley face Το Κέντρο εγγυάται την έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιες είναι Διαταραχές λόγου ;
Μπορεί το παιδί μου να ξεπεράσει τις λεκτικές του δυσκολίες ;
Αυτισμός: Πώς επηρεάζει ο αυτισμός την συμπεριφορά;

Αν ενδιαφέρεστε να συνεργαστείτε μαζί μας, επικοινωνήστε εδώ

  Contact Us

Ωράριο Λειτουργίας

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε κλείστε πρόωρα το ραντεβού σας με το θεραπευτήριο στα τηλέφωνα επικοινωνίας. 27410 72911

Monday9:00 ΠΜ - 9:00 ΜM (κατόπιν ραντεβού)
Tuesday9:00 ΠΜ - 9:00 ΜM (κατόπιν ραντεβού)
Wednesday9:00 ΠΜ - 9:00 ΜM (κατόπιν ραντεβού)
Thursday9:00 ΠΜ - 9:00 ΜM (κατόπιν ραντεβού)
Friday9:00 ΠΜ - 9:00 ΜM (κατόπιν ραντεβού)

Γιατί να μας επιλέξετε

Εφαρμόζουμε σύγχρονες μεθόδους
Ολόπλευρη προσέγγιση του παιδιού.

Καινοτόμες για τον Νομό μας υπηρεσίες όπως Αγγλικά & Δυσλεξία, Μουσικοθεραπεία - Ψυχοκινητική, Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων για Παιδιά κ.α.

Συνέπεια υπευθυνότητα και φροντίδα

Το Κέντρο εγγυάται την έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι. Οι ειδικοί του κέντρου επικοινωνούν και συνεργάζονται με όλα τα σχολικά πλαίσια, με στόχο την ενημέρωση και τον συντονισμό του θεραπευτικού προγράμματος.

Κατάρτιση και εξειδίκευση

Το Κέντρο Νόησις & Λόγος είναι ένα σύγχρονο κέντρο Ειδικών Θεραπειών αποτελούμενο από μία άρτια εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα, αποφοίτων ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων με πολυετή εμπειρία στον επαγγελματικό τους χώρο.

Find us on the map

Ο χώρος μας

eopyy | Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι ενταγμένα στον ΕΟΠΥΥ