Υπηρεσίες - noisis&logos

Λογοθεραπεία

Η λογοθεραπεία ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση προβλημάτων επικοινωνίας που μπορεί να εμφανίζουν τα παιδιά.

Εργοθεραπεία

Η Εργοθεραπεία δραστηριοποιείται, στοχεύει και δίνει λύσεις σε προβλήματα που αφορούν βασικούς άξονες της φυσιολογικής ανάπτυξης.

Αγγλικά & Δυσλεξία

Η διδασκαλία Αγγλικών (και γενικότερα ξένων γλωσσών) για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες αποτελεί ένα ιδιαίτερο κομμάτι για την ομάδα μας.

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε κάθε ηλικία ένα παιδί θα πρέπει να έχει κατακτήσει τα βασικά στάδια της φυσιολογικής ανάπτυξης του Λόγου και της Ομιλίας. Σε περίπτωση που έχουμε την υποψία πως το παιδί μας ενώ μεγαλώνει, δεν μπορεί να επιτύχει την κατάκτηση κάποιου ή κάποιων από αυτά, τότε είναι καλό να γίνει μια αξιολόγηση από έναν λογοθεραπευτή ώστε να γνωρίζετε και εσείς αν χρειάζεται ή όχι κάποια ειδική παρέμβαση. Η έγκαιρη παρέμβαση σίγουρα είναι πολύ σημαντική και έτσι αποτρέπονται συσσωρευμένα προβλήματα λόγω της δυσκολίας του παιδιού σας να επικοινωνήσει με τους γύρω του.

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Εργοθεραπεία σε παιδιά δραστηριοποιείται, στοχεύει και δίνει λύσεις σε προβλήματα που αφορούν βασικούς άξονες της φυσιολογικής ανάπτυξης. Ασχολείται με τη λειτουργικότητα του παιδιού και με την ικανότητά του να αλληλεπιδρά στο καθημερινό περιβάλλον, είτε στο σπίτι, είτε στο σχολείο, είτε στην κοινότητα.

ΑΓΓΛΙΚΑ & ΔΥΣΛΕΞΙΑ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Σύμφωνα με μελέτες τα Αγγλικά είναι η πιο δύσκολη γλώσσα για τα άτομα με δυσλεξία. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η αγγλική γλώσσα είναι μια μη φωνητική γλώσσα (άλλα διαβάζουμε και άλλα γράφουμε), έχει 26 γράμματα με 44 ήχους (!), χαρακτηρίζεται ως αδιαφανής λόγω του ότι δε διδάσκονται οι ορθογραφικοί και φωνολογικοί της κανόνες ενώ θα έπρεπε και έχει γραφήματα με καθρεφτικές διαφορές και ομοιότητες ( b, d, p, q, g) που δυσκολεύουν πολύ τα άτομα με δυσλεξία τόσο στην ανάγνωση όσο και στην γραφή. Σε σχέση με την ελληνική γλώσσα που είναι φωνητική, τα λάθη που παρουσιάζουν οι μαθητές με δυσλεξία διαφέρουν. Στην μεν ελληνική τα λάθη είναι γραμματικά, ενώ στην αγγλική τα λάθη είναι κυρίως φωνολογικά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η έγκυρη αναγνώριση και συνειδητοποίηση από τους γονείς των ψυχολογικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών παραγόντων που εμπλέκονται στο πρόβλημα του παιδιού τους είναι το πιο σημαντικό εφόδιο στην προσπάθεια σχεδιασμού μιας αποτελεσματικής παρέμβασης, που κυρίως στοχεύει να ενισχύσει την αίσθηση ικανότητας, αυτάρκειαs, και προσωπικού ελέγχου που έχει το παιδί για ό,τι αφορά τη ζωή του.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών είναι θεραπεία που χρησιμοποιεί την επικοινωνία ως θεραπευτικό μέσο. Μέσα από την ψυχολογική υποστήριξη το παιδί ενθαρρύνεται να εκφράσει τα προβλήματά του και όποια άλλα θέματα το απασχολούν μέσα από το λόγο, το παιχνίδι ή άλλες δραστηριότητες π.χ. ζωγραφική, κατασκευές, πλαστελίνη, παραμύθι, κουκλοθέατρο κτλ.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Η Θεραπεία Συμπεριφοράς είναι ένας όρος «ομπρέλα» που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων σε παιδιά και ενήλικες από τους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους, που έχουν σαν στόχο τη μείωση της ψυχολογικής δυσφορίας και της δυσπροσαρμοστικής συμπεριφοράς μέσω της τροποποίησης της συμπεριφοράς, της αλλαγής των γνωσιακών διαδικασιών και των συναισθημάτων.

ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1

Αγγλικά & Δυσλεξία

Ο «πολυαιθητηριακός» τρόπος διδασκαλίας βοηθά πολύ και είναι απαραίτητος στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας σε παιδιά με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

2

Ψυχοκινητική Θεραπεία

Η ψυχοκινητική θεραπεία είναι μία σωματο-θεραπευτική δραστηριότητα που στοχεύει στην ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων του ατόμου.

3

Αυτισμός

Ειδικά δομημένα προγράμματα μπορούν να μάθουν στα παιδιά βασικές δεξιότητες αυτο-εξυπηρέτησης, κοινωνικές δεξιότητες, και πώς να επικοινωνούν καλύτερα.

Συχνότερες Διαταραχές ανά φύλλο

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ)

  • Boys
  • Girls

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Αυτή η αναλογία είναι 3:1 μεταξύ αγοριών και κοριτσιών , όπου 3 τα αγόρια και 1 τα κορίτσια.

Αυτισμός σε Αγόρια & Κορίτσια

  • Boys
  • Girls

Περίπου πέντε φορές περισσότερο συχνά απαντάται ο αυτισμός στα αγόρια από ότι στα κορίτσια. Έτσι λοιπόν για τα αγόρια έχουμε 1 σε 42 περιπτώσεις αυτιστικό ενώ για τα κορίτσι 1 σε 189 περιστατικά.

Μαθησιακές δυσκολίες-Δυσλεξία

  • Boys
  • Girls

Εδω υπάρχει μια ισορροπία με αναλογία 1:1 μεταξύ γονιών και κοριτσιών.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι συνεδρίες Λογοθεραπείας πραγματοποιούνται ένα προς έναν;
Ποιες είναι Διαταραχές λόγου ;
Τι είναι η Παιδιατρική Εργοθεραπεία ;

Ειδικές Παροχές

Κατάλληλο Λογισμικό ανά διαταραχή
Ψυχοκινητική Μουσικοκινητική Αγωγή

Στόχος της Ψυχοκινητικής Αγωγής είναι μέσω κινητικών ερεθισμάτων να συμβάλει: 1ον . στην αρμονική εξέλιξη της προσωπικότητας των παιδιών και 2ον . στην ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων τους.

Κατάλληλο Εποπτικό Παιδαγωγικό Υλικό

Διαθέτουμε κατάλληλο και εξειδικευμένο εποπτικό παιδαγωγικό υλικό για κάθε διαταραχή.

Καθημερινό Πρόγραμμα Σχολικής Μελέτης

Παρέχουμε τη δυνατότητα να γίνετε καθημερινή σχολική μελέτη σε παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες.

Αγγλικά για παιδιά με Μαθ. Δυσκολίες

Τα παιδιά με δυσλεξία μπορούν να πετύχουν στην εκμάθηση της αγγλικής ως ξένη γλώσσας εάν ο εκπαιδευτικός είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος ώστε η διδασκαλία του να 'αγγίζει' αποτελεσματικά παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Γιατί να μας επιλέξετε

Εφαρμόζουμε σύγχρονες μεθόδους
Ολόπλευρη προσέγγιση του παιδιού.

Καινοτόμες για τον Νομό μας υπηρεσίες όπως Αγγλικά & Δυσλεξία, Μουσικοθεραπεία - Ψυχοκινητική, Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων για Παιδιά κ.α.

Συνέπεια υπευθυνότητα και φροντίδα

Το Κέντρο εγγυάται την έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι. Οι ειδικοί του κέντρου επικοινωνούν και συνεργάζονται με όλα τα σχολικά πλαίσια, με στόχο την ενημέρωση και τον συντονισμό του θεραπευτικού προγράμματος.

Κατάρτιση και εξειδίκευση

Το Κέντρο Νόησις & Λόγος είναι ένα σύγχρονο κέντρο Ειδικών Θεραπειών αποτελούμενο από μία άρτια εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα, αποφοίτων ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων με πολυετή εμπειρία στον επαγγελματικό τους χώρο.

Ωράριο Λειτουργίας

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε κλείστε πρόωρα το ραντεβού σας με το θεραπευτήριο στα τηλέφωνα επικοινωνίας. 27410 72911

Monday9:00 ΠΜ - 9:00 ΜM (κατόπιν ραντεβού)
Tuesday9:00 ΠΜ - 9:00 ΜM (κατόπιν ραντεβού)
Wednesday9:00 ΠΜ - 9:00 ΜM (κατόπιν ραντεβού)
Thursday9:00 ΠΜ - 9:00 ΜM (κατόπιν ραντεβού)
Friday9:00 ΠΜ - 9:00 ΜM (κατόπιν ραντεβού)

How we work

Smiley face Οι ειδικοί του κέντρου επικοινωνούν και συνεργάζονται με όλα τα σχολικά πλαίσια, με στόχο την ενημέρωση και τον συντονισμό του θεραπευτικού προγράμματος.
Smiley face Το Κέντρο εγγυάται την έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι.

eopyy | Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι ενταγμένα στον ΕΟΠΥΥ